Ulser kornea Diselesaikan Dengan ini Perubatan Homeopati

Ulser kornea Diselesaikan Dengan ini Perubatan Homeopati

Mari kita memecahkan makna ulser kornea. Kornea adalah filem itu di depan mata. Ulser adalah sakit terbuka pada permukaan yang disebabkan oleh rehat. Ia gagal untuk menyembuhkan dan sebagainya bermula untuk membentuk kawah seperti luka. Jadi ulser kornea adalah apabila filem itu depan mata rosak dan tidak sembuh. Wawasan ini terjejas teruk pada mata berkenaan.

Ini boleh berlaku dengan mudah pada haiwan dan juga rakyat. Dan rawatan homeopati adalah sama.

Perkara pertama yang anda perlu tahu, apabila menggunakan homeopati, adalah bahawa anda mesti berupaya untuk perlawanan simptom masalah kesihatan kepada mereka ubat yang paling sesuai. Hanya selepas itu anda akan mendapat resolusi yang anda sedang mencari.

Silika adalah rumah menentukan ubat yang biasa dijumpai dalam semua kit menyeluruh. Ia mempunyai banyak dan pelbagai kegunaan, termasuk keupayaan untuk mengeluarkan objek asing dan untuk menyembuhkan luka yang berdegil enggan untuk sembuh.

Salah seorang pesakit saya memberitahu saya kisah anjingnya berjalan sekeping kayu ke dalam matanya. Dia meyakinkan saya ia adalah jauh lebih besar daripada serpihan luka. Reaksi awal beliau ialah ia akan memerlukan operasi yang panjang dan halus untuk mengeluarkannya. Pemulihan mungkin lambat dan ia akan menjadi mahal.

Kemudian dia teringat bahawa silika mempunyai kapasiti untuk mengeluarkan objek asing. Dia memberi anjing beberapa dos, dan dia tidak sabar-sabar menerima mereka. Pada keesokan harinya, ia telah jatuh keluar dengan sendiri. Dia terus dengan dos sehingga anjing itu tidak lagi mahu mereka.

Tiada kerosakan terbukti. Tiada perubahan warna berlaku. Matanya kelihatan sama rata dalam semua segi.

Ulser kornea boleh hasil berterusan daripada kecederaan mata lalu. Silika masih boleh menyelesaikannya sama sekali, tetapi ia akan mengambil masa yang lebih lama.

Kadang-kadang bernanah boleh disebabkan kecederaan.

Tanda-tanda subjektif yang diperlukan untuk silika untuk menjadi perlawanan yang berkesan termasuk:

kesan kecederaan kepada mata
mata lembut untuk disentuh, sering lebih teruk apabila ditutup
kelegapan kornea selepas kecederaan atau penyakit akut
suka kepada cahaya, kerana ia menyebabkan kesan yang mempesonakan
memecat objek asing
kecederaan gagal untuk sembuh
kelegapan kornea
Jika silika adalah perlawanan yang baik untuk gejala-gejala anda, anda mungkin mendapati bahawa kawasan-kawasan lain kembali kesihatan untuk mengimbangi, bukan hanya gejala mata anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar