Bagaimana Adakah Colour Therapy Kerja?

Bagaimana Adakah Colour Therapy Kerja?

Terapi Warna adalah penyembuhan dengan warna. Warna mempunyai pengaruh yang kuat terhadap kimia badan kita. Kesan kuat adalah melalui mata, tetapi keputusan yang baik boleh dicapai dengan permohonan topikal pada kulit atau lebih mata refleks tertentu, organ atau tulang belakang.

Kita dengan mudah boleh menggunakan warna untuk menyembuhkan dengan memakai warna tertentu untuk membuat kita merasa lebih baik atau dengan tujuan tertentu, contohnya memakai merah akan memberi kita lebih motivasi dan keyakinan dan membantu kami mendapatkan perkara yang dilakukan. Jika seseorang mempunyai tekanan darah tinggi badan adalah lebih pemanasan dan sebagainya warna terakhir memakai akan menjadi merah; biru di sisi lain akan menjadi sangat menenangkan dalam keadaan itu.

Makanan warna yang berbeza boleh memberi keseimbangan yang sihat marilah kita mengambil contoh sekali lagi orang yang mempunyai tekanan darah tinggi bagi mereka ia akan memberi manfaat untuk tidak makan terlalu banyak makanan merah seperti daging lembu steak. Manakala jika kita procrastinating dan perasaan malas dan lesu dan tidak boleh mendapatkan perkara yang dilakukan kemudian steak mungkin lakukan kepada kita di dunia yang baik dan memberi tenaga yang diperlukan.

Berikut adalah 3 latihan mudah untuk anda untuk mencuba dan membuat nota tentang bagaimana anda rasa:

Duduk dengan selesa dengan mata tertutup dan bayangkan warna tertentu bersinar kepada kamu. Eksperimen dengan warna yang berbeza dan rekod bagaimana anda rasa setiap kali.
Duduk atau Lay dengan selesa dengan mata tertutup dan bayangkan bahawa nafas dihidu anda berwarna. Seperti yang anda bernafas dalam dan di luar berasa warna dalam dada anda seperti yang anda menyedut dan menghembus nafas dan bayangkan warna yang mengalir melalui urat anda.
Anda juga boleh melakukan percubaan dengan mendedahkan air minuman anda kepada cahaya matahari dalam botol kaca berwarna atau meletakkan selofan sekitar botol. Apabila anda tahu yang warna untuk menggunakan ini adalah rawatan yang mudah dan berkesan untuk bukan sahaja minum tetapi untuk penjagaan luka, sebagai pencuci mata dan gargling.
Adalah penting untuk memilih warna, terang jelas untuk penyembuhan, warna keruh biasanya mempunyai kesan yang tidak menyenangkan. Kuning biasanya akan menaikkan semangat, hijau akan mengharmonikan dan biru pucat akan aman.

Terapi Warna adalah untuk Minda dan Badan.

Terapi Warna bukan sahaja tentang membuat anda merasa baik. Terapi Warna membantu kita dari segi mental dan fisiologi dan terapi boleh melaksanakan warna dalam pelbagai cara. Kajian telah menunjukkan bahawa apabila warna diperkenalkan kepada sistem manusia ia menyebabkan perubahan sel dan hormon sekali gus membawa sel-sel ke dalam penyegerakan atau baki dengan warna.

Bagaimanakah Bekerja Warna?

Setiap warna sepadan dengan kawasan tertentu badan dan setiap warna akan bergetar pada frekuensi itu sendiri yang unik, seperti yang dilakukan oleh kelenjar dan organ-organ badan. Badan itu bagaimanapun sentiasa berubah disebabkan oleh cabaran seperti cuba untuk mengekalkan kira-kira tetapi warna sentiasa bergetar untuk itu kekerapan benar. Apabila kita sakit, badan tidak seimbang, badan tidak berfungsi pada frekuensi yang betul. Tujuan terapi warna adalah untuk membawa keseimbangan semula ke kawasan badan yang adalah sumber penyakit. Oleh kerana setiap warna sepadan dengan kawasan tertentu badan, kita memerlukan antara satu sama warna.

Penyakit adalah ketidakharmonian

Dalam keadaan penyakit, mungkin ada lebih-rangsangan, dengan terlalu banyak merah dalam sistem badan yang menyebabkan tekanan darah tinggi, demam, radang, cepat marah, ruam kulit, bola mata merah dan juga kuku merah jambu. Sisi lain daripada skala akan menunjukkan di bawah rangsangan dengan terlalu banyak biru menyebabkan kulit pucat, kelesuan, bola mata biru, kuku kebiru-biruan. Keadaan lebih-dirangsang akan mendapat manfaat daripada rawatan warna biru, manakala syarat di bawah-dirangsang akan mendapat manfaat dengan merah atau oren. Hijau adalah warna penyembuhan umum dan sering digunakan pada awal rawatan terapi warna dan sebelum warna tertentu lain digunakan kerana ia merupakan keharmonian dan polariti badan seimbang.

Carta warna Berikut mendedahkan beberapa ciri-ciri penyembuhan apabila digunakan:

Merah adalah untuk menjadi berani dan yakin.

Merah memberikan tenaga kepada organ-organ dalam badan, ia adalah satu perangsang hati ia boleh membantu membawa radang dalaman ke permukaan. Juga baik untuk merawat masalah itu pucat anemia.

Orange ialah masuk ke dalam cinta warna kehidupan dan juga boleh membantu untuk menyembuhkan hubungan dan isu-isu seksual.

Orange adalah perangsang yang bertenaga dan merupakan rakan sistem pernafasan, oleh itu berguna untuk keadaan paru-paru asma itu, dan emphysema. Aids penurunan berat badan, meningkatkan motivasi tiroid dan mendapat penggerak perlahan bergerak. Orange melegakan kekejangan dan kekejangan, merangsang tulang yang lembut untuk orang-orang seperti osteoporosis. Juga merupakan perangsang yang sangat baik untuk sistem penghadaman dan melegakan kembung perut. Ia adalah tonik yang bagus untuk kronik penyakit buah pinggang, batu karang, arthritis dan sakit sendi.

Kuning merangsang dan memberikan kejelasan untuk arah kehidupan yang lebih positif.

Meningkatkan motivasi kuning dan merangsang sistem otot dan saraf. Mencergaskan kuning dan memberikan aliran untuk semua fungsi badan terutama sistem penghadaman dan limfa. Walau bagaimanapun limpa cenderung untuk ubat pelali. Kuning adalah sangat baik untuk merawat sembelit, masalah pencernaan, cacing usus dan kemurungan.

Hijau adalah warna pertolongan pertama untuk menyembuhkan dan keseimbangan badan dan minda.

Green adalah kelenjar pituitari perangsang, membina tisu dan otot. Hijau adalah lebih nipis darah yang baik, disinfektan penulenan dan bantuan untuk penyakit jantung, penyembuhan luka, sakit kepala dan banyak lagi.

Blue bertindak lebih kurang sama dengan hijau. Walau bagaimanapun adalah lebih menyeronokkan dan membantu kebebasan komunikasi dan usaha seni.

Blue adalah anti-radang, menenangkan, menenangkan dan penyejukan dan sebagainya digunakan untuk merawat semua keadaan yang panas dan merah seperti artritis, penyakit kulit yang dijangkiti, tekanan darah tinggi dan keadaan demam. Blue juga digunakan untuk keadaan yang gatal, cepat marah, sakit telinga dan sakit kepala dan banyak lagi.

Alat bantuan ungu dengan usaha rohani dan psikik dan besar untuk berfikiran positif.

Ungu membantu dengan penurunan suhu badan dan sedates buah pinggang. Kerana ia melambatkan denyut ia membantu dengan melegakan tekanan darah tinggi, berdebar-debar, gangguan tidur. Ungu mengurangkan demam, keinginan seks dan kesakitan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar