Apa Yang Anda Patut Tahu Mengenai Terapi Bio-Sama Penggantian Hormon

Apa Yang Anda Patut Tahu Mengenai Terapi Bio-Sama Penggantian Hormon

Jika anda membaca artikel ini, maka anda mungkin ingin tahu tentang proses, ciri-ciri dan manfaat prosedur BHRT itu. Ini adalah pengeluaran yang agak mudah, yang secara profesional dikenali sebagai Bio-Sama Terapi Penggantian Hormon. Walaupun ini mungkin menjadi satu prosedur yang sangat baru, ia masih membuat banyak bunyi dalam komuniti perubatan untuk kadar kejayaan yang tinggi.

Anda mungkin tahu seseorang yang mengalami suatu keadaan yang relatif kepada insufficiencies daripada mana-mana tiga hormon utama: testosteron, estrogen, progesteron. Ini bukan syarat yang relatif kepada beberapa pilihan yang miskin dalam diet atau gaya hidup, ini adalah kegagalan yang tidak dapat dijelaskan badan. Kadang-kadang ada tidak cukup hormon ini, manakala masa yang lain hormon wujud seperti yang sepatutnya tetapi mereka tidak menjalankan tugas mereka. Prosedur ini membuat perubahan dengan mereka yang perlu menghadapi keadaan ini sepanjang masa.

Jadi apa prosedur yang sebenarnya? Dengan baik untuk meletakkan ia jelas, BHRT hanya jurutera penggantian dan / atau penambahan hormon yang anda kekurangan atau yang tidak melakukan kerja mereka dengan baik. Fakta perkara ini ialah, ramai orang mempunyai hormon yang tidak mencukupi untuk melakukan kerja yang mereka diminta untuk mencapai dalam badan, tetapi ramai yang tidak mempunyai cukup yang lain tindak balas dengan. Walaupun banyak syarat-syarat ini mungkin tidak mengancam nyawa, mereka mungkin menjadi sangat sukar untuk bertahan semua yang sama.

Melalui pekerjaan yang serius prosedur ini di seluruh dunia, hormon yang diperolehi komplikasi boleh dihapuskan dalam masa. Anda mungkin mendapati terdapat senarai yang banyak keadaan yang tidak lagi boleh kesan orang, sekiranya terdapat lebih berat dan pengalaman dibuang di belakang BHRT dan kejayaannya digunakan setakat ini. Komplikasi daripada hormon yang tidak mencukupi tidak boleh lagi menjadi isu.

Jadi selepas semua ceramah ini mengenai komplikasi dan keadaan yang tidak terhitung yang boleh diselesaikan atau dihapuskan, anda mungkin bertanya: baik hanya apakah syarat-syarat ini? Seperti yang saya katakan, terdapat banyak dan saya boleh memberikan anda rasa tema. Beberapa perkara prosedur yang ingin dicapai adalah berakhir hot flashes, menghapuskan gejala-gejala PMS, memaksimumkan dan meningkatkan nafsu seks anda, dan membantu anda untuk menurunkan berat badan.

Sudah tentu, BHRT bukan satu-satunya kaedah untuk memperbaiki atau menghapuskan keadaan seperti mereka yang dinamakan di atas dan lain-lain yang berkaitan dengan apa prosedur ini berharap untuk dirawat. Satu carian yang mudah pada alternatif yang akan menghasilkan banyak hasil yang boleh membantu dalam usaha anda untuk sembuh. Walau bagaimanapun, anda mungkin mendapati banyak prosedur yang berbeza yang mempunyai kadar kejayaan prosedur ini seolah-olah.

Seperti yang saya katakan, jika anda adalah untuk dimasukkan ke dalam masa penyelidikan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai proses ini, maka anda mungkin akan menentukan sendiri bahawa ramai orang tidak mempunyai negatif ke arah itu. Terdapat banyak orang yang telah melihat perbezaan benar-benar hentaman kerana mereka telah membuat keputusan untuk mencuba. Siapa yang tidak mahu cepat untuk insufficiencies hormon?

Terdapat banyak yang anda perlu belajar mengenai Bio-Sama Terapi Penggantian Hormon sebelum anda semestinya membuat fikiran anda mengenainya. Ia mungkin tidak begitu mudah untuk mengatakan bahawa setiap seseorang itu perlu mempertimbangkannya. Perkara yang terbaik untuk anda lakukan adalah bercakap dengan doktor anda mengenai prosedur dan sama ada atau tidak mereka berasa seolah-olah anda boleh mendapat manfaat daripadanya.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar