Stem Sel Tisu dan Organik pertumbuhan semula dalam Perubatan Tradisional

Stem Sel Tisu dan Organik pertumbuhan semula dalam Perubatan Tradisional

Penemuan terbaru terapi stem mengesahkan kemungkinan sel-sel stem penuaian untuk pertumbuhan semula organ-organ yang sakit secara terus daripada tisu adipos. Prosedur ini adalah amalan biasa dalam amalan klinikal tradisional; ia juga membuktikan bahawa badan manusia dikurniakan dengan mekanisme penyembuhan itu sendiri. Perubatan tradisional Tibet menjelaskan mekanisme pemulihan diri oleh sistem meridian tenaga. Aktiviti ini diselaraskan oleh tenaga purba yang terletak di dalam otak.

Tenaga yang dipandu ke arah meridian gabenor (yang mengawal dan mengekalkan maklumat genetik dalam RNA) dan ke arah meridian konsep (yang mengawal dan mengekalkan maklumat genetik dalam DNA). Otak adalah organ yang paling utama, mengawal semua proses fisiologi dalam badan dan cara di mana sel-sel stem dewasa adalah berbeza dan khusus untuk melaksanakan pemulihan dan pertumbuhan semula tisu dan organ-organ yang sakit.

Rangsangan acupoints terletak di sepanjang meridian membuang halangan tenaga; ia juga isyarat otak bahawa terdapat sel-sel berfungsi dalam organ tertentu. Otak membaca sekeping maklumat yang disampaikan; melalui satu dorongan tenaga, ia memerintahkan sistem penjanaan semula untuk menuai bilangan yang diperlukan sel stem dari badan, mengkhusus dan menghantar mereka ke organ yang sakit. Dalam perjalanan ke organ sasaran, sel-sel diprogramkan untuk tindakan masa depan mereka dengan interaksi mereka dengan yang pakar unsur-unsur.

Maklumat yang mereka terima selama ini membezakan sel stem dalam talian selular yang diperlukan. Sebagai contoh, sel-sel stem dalam sumsum tulang boleh dibezakan ke dalam platelet, sel-sel otot, saraf, atau sel-sel miokardium hepatik. Sel-sel stem dalam tisu adipos mempunyai kapasiti yang lebih tinggi membezakan; oleh itu, mereka terlibat dalam pertumbuhan semula tissular jantung, hati, darah, yg berhubung dgn tulang, artikular dan sistem otot, endothelium dan sistem saraf.

Sebaik sahaja mereka telah mencapai organ yang sakit, sel-sel stem memulakan aktiviti mereka sebagai sel-sel khusus. Namun, ia juga perlu untuk menggunakan bahan-bahan tertentu aktif yang terkandung dalam herba, bahan-bahan yang menyokong dan mempercepatkan proses pertumbuhan semula dan juga menghapuskan sel-sel berfungsi atau sisa-sisa sel (sel-sel mati yang terkumpul di dalam organ-organ). Selain itu, bahan-bahan aktif dalam herba juga mengawal proses pengkhususan sel-sel stem dengan mengambil maklumat genetik dalam RNA dan DNA daripada sel-sel sihat dalam tisu sasaran.

Ia adalah satu aspek yang amat penting, kerana - selepas organ jatuh sakit - badan dapat menyampaikan maklumat genetik daripada sel-sel berfungsi kepada sel-sel stem. Oleh itu, adalah perlu untuk mengawal proses ini, supaya sel-sel stem boleh pakar menggunakan maklumat genetik yang betul. Kawasan-kawasan tisu berfungsi digantikan dengan sel-sel stem baru khusus, dan organ yang terlibat mengembalikan aktivitinya pada kapasiti normal.

Proses penjanaan semula tissular berlaku di seluruh badan. Sesi akupunktur merangsang beberapa acupoints, setiap titik akupunktur menyelaraskan beberapa fungsi dalam badan. Oleh itu organ-organ dibersihkan daripada toksin dan sisa sel dan struktur mereka benar-benar dipulihkan.

Terdapat nombor tanpa henti aplikasi prosedur ini, kedua-dua orang-orang perubatan dan estetik. Walau bagaimanapun, keputusan juga bergantung kepada kapasiti penjanaan semula badan dan pada penyakit organ-organ yang terlibat. Sebagai contoh, untuk menyembuhkan kencing manis, kira-kira 30% daripada tisu pankreas mestilah berfungsi. Jika syarat ini tidak dipatuhi, rawatan akan melawan kesan hiperglisemia dalam badan.

Rawatan ini boleh digunakan kedua-duanya untuk kanak-kanak dan warga tua atau wanita hamil. Manfaat terapi stem sel dengan terapi perubatan tradisional termasuk:

* Melambatkan proses penuaan dan mencegah perasaan tertentu (osteoporosis, gonarthritis, osteoartritis, artritis reumatoid, arthrosclerosis, dll);

* Tonifies dan menyegarkan semula sistem saraf (ia boleh digunakan dalam rawatan multiple sclerosis, sindrom cerebellar, atrophies serebrum, proses degeneratif medullar dan serebrum, peringkat awal Alzheimer, luka-luka yang disebabkan oleh kemalangan vaskular serebral, dan lain-lain);

* Tonifies otot dan menguatkan sistem yg berhubung dgn tulang (ia boleh digunakan dalam rawatan distrofi otot, lumpuh, paresthesias, penyakit tulang belakang yang disebabkan oleh hypotonia otot paravertebral: scoliosis, kyphosis, lordosis, spondylosis, dll);

* Menyegarkan semula dan menjana semula organ-organ dalaman, kulit dan darah (ia boleh digunakan dalam rawatan apa-apa jenis penyakit kronik, terutama kanser, anemia, thrombophlebitis, leukemia, penyakit kencing manis, tumor benigna, pituitari adenoma, adenoma prostat, fibroma rahim, endometriosis, hepatitis, sirosis awal, penyakit sum-sum tulang, dan lain-lain);

* Menyahtoksin persekitaran organik dan mencapai keseimbangan aktiviti sel (ia telah menyedari bahawa sel-sel dituai dari badan manusia sakit mempunyai kadar fungsi yang lebih tinggi dalam persekitaran kehidupan yang tiruan tetapi bersih; kerana mereka dimasukkan semula ke dalam badan yang sakit, keupayaan proses sel berkurangan dengan ketara)

Tidak ada komentar:

Posting Komentar